BelExpert

1,2,3-tje in Schapen registratie

Het Belexpert Schapen Management Systeem is volop in ontwikkeling!

Zeg maar gerust een 1,2,3-tje op het gebied van dierregistratie en schapenmanagement:

Al uw diergegevens op eigen PC (Offline)

Werken met duurzame, bedrijfszekere en eenvoudig te bedienen, readers.

Belexpert, in de praktijk bewezen door zijn vele tevreden gebruikers, is ook de eerste keus van o.a. Polderlam BV.
De organisatie die het Hollands lamsvlees dichter bij de consument weet te brengen en daarmee de kwaliteit van de Nederlandse schapenhouderij weer in de schijnwerpers weet te zetten.  Als geen ander, naast de stamboeken als TES en Kerry Hill, weten zij hoe belangrijk het is om betrouwbare, transparante en altijd bijgewerkte data te hebben! De heldere en scherpe prijs is wel als vanouds, dus reden temeer om er ook zelf mee aan de slag te gaan. Het programma is met verschillende modules uit te breiden dus precies op uw behoefte in te richten.

Belexpert Uitleg

Het Belexpert Schapenmanagement Systeem is al sinds 1999 door vele schapenhouders gekozen als het voor hun passende programma voor de administratie van diergegevens en de meldingen naar I&R, VKI, Stamboeken, GD, et cetera.

Belexpert is in verschillende versies beschikbaar:

Basis  –  Een versie voor de stamboekfokker die verder ook afstammingen en fokwaarden vast wil leggen.
Senior  –  Een versie voor de (semi) professionele houders die kiest voor groepsverwerkingen, uitgebreide selectiemethoden, alle dierproductie gegevens individueel en groep prestatie, locaties,  en verdere complete ondersteuning op zijn/haar schapen managementactiviteiten.

Alle programma’s zijn uit te breiden met losse modules als Veesaldo, Mineraal, Bedrijfskengetallen, Communicatie met diverse hand- en stickreaders en/of weegschaal en koppelingen met een PDA (windows mobile toepassingen).

Belexpert werkt erg transparant. We kennen een eenmalige aanschafprijs van een versie en eventuele modules. Daarbij een bedrag voor support en onderhoud  en het verkrijgen van updates, waardoor u nooit met verouderde toepassingen zit. Bij vragen kunt u altijd terugvallen op onze helpdesk.

Daarnaast hebben we in ons team van medewerkers echte schapenhouderij specialisten, die naast een goed advies en begeleiding omtrent onze toepassingen, ook zorgen dat er vanuit de ogen van de schapenhouder ontwikkelt wordt. Met name het laatste is erg belangrijk voor ons.

Belexpert Basis omvat de volgende functionaliteiten:
Ooikaart
Fokrammen overzicht
Weeg/groei gegevens
Uitwisseling met oormerklezers en readers
Communicatie naar RVO, VKI en stamboeken
Fokwaarden en exterieur gegevens
Groepsregistratie en -selectie
Lijsten
Kengetallen

Ooikaart

De Ooikaart omvat een naast de standaard dek- en worpgegevens, aan- en afvoer en sterfte, ook de productiegegevens van het dier en een afstammelingen overzicht tot en met de vierde generatie.

Fokrammen

Onder “Fokrammen” vindt u een overzicht van alle ramgegevens en specificatie van de nakomelingen. Ook hierbij een afstammelingen overzicht tot en met de vierde generatie.

Fokwaarden en exterieur gegevens:

Geen goede fokkerij zonder fokwaarden en exterieur gegevens. Deze zijn natuurlijk eenvoudig vast te leggen en worden keurig mee op de Ooi- of Ramkaart gepresenteerd.

Weeggegevens:

BelExpert Basis biedt de mogelijkheid tot registratie van groeigegevens van het dier.
De resultaten worden mooi gepresenteerd in een ingestelde groeicurve. Ook zijn de groeigegevens en/of gewichten overzichtelijk via een lijst op te vragen. Voor hen die weten hoe belangrijk een goede groei van het dier is!

Uitbreidingen:

Het Belexpert programma kan eenvoudig worden uitgebreidt met verschillende modules (veesaldo, kengetallen en mineraalboekhouding). Met de Senior versie heeft u de mogelijkheid om ook groepsgewijs registraties vast te leggen.

Lijsten:

BelExpert Basis omvat een mooi scala van lijsten met volop info over uw dieren en/of uw kudde. Natuurlijk hebt u de stallijst en bedrijfregister eenvoudig bij de hand. Daarnaast biedt de EDI-I&R lijst, aan- en afvoerlijst, deklijst, het aflam-overzicht, weeg- en groeilijst, de ooi en ramkaart en natuurlijk het afstammingsoverzicht u prima zicht over u dieren en diergegevens.

Communicatie:

Naast het behoud van de functionaliteit van uw oormerklezer (reader) wordt er vanuit BelExpert Basis, blijvend gezorgd voor een juiste melding van uw diermutaties naar I&R, (VKI) stamboek of GD. Met de keuze voor BelExpert Basis bent u klaar voor de toekomst!

Interesse?

Wilt u meer informatie of het programma bestellen? Bel naar +31 (0)161 294794 of mail naar info@elda.nl en wij geven u de begeleiding die u nodig heeft.

Zoeken