Home Symposium

Geiten

EGAM | melkcontrole

Schapen

BelExpert | Oormerken

Runderen

Oormerken | Biocontrol Producten

Administraties

RMO | Melkgeldafrekening

Over ons

Welkom bij ELDA

ELDA is met ruim 30 jaar ervaring uitgegroeid tot een erkend Automatiseringsbedrijf voor de agrarische sector en het M.K.B.

Door Europese en nationale wetgeving wordt iedere veehouder meer en meer verplicht tot registratie en melden van diermutaties. Ontzorgen bij het voldoen aan de wettelijke verplichting ten aanzien van registratie is ons doel. We zoeken met u naar een totaal oplossing, die mogelijk rendement oplevert.

Eerst Luisteren Dan Adviseren is ons motto, daarom bent u bij ons aan het juiste adres voor automatisering en administratieve begeleiding van uw bedrijf.

Neem contact op met ELDA


  Wat doet ELDA zoal?

  Managementprogramma's

  • Het ontwikkelen en onderhouden van het geiten-managementprogramma EGAM.
  • Leveren van oormerken, bolussen, pootbanden.

  Handhelds/readers

  • Het koppelen van handhelds/readers met eigen softwareprogramma’s voor het uitwisselen van gegevens naar databases zoals EL&I GD, VKI. en agrobase geiten en schapen

  Melk

  • Administraties verzorgen voor coöperaties; melkverwerkers en kleine organisaties.
  • Melkgeldadministratie verwerking voor melkverwerkers.
  • Melkcontrole van geiten in Nederland/België/Luxemburg.

  Laatste nieuws

  Marina de Bruijn benoemd als manager ELDA


  Per 1 januari 2022 wordt Marina de Bruijn aangesteld als de nieuwe manager van ELDA. Zij werkt sinds 2018 bij ELDA als manager van de supportafdeling en hoofd softwareprojecten.

  Marina is haar agrarische carrière begonnen als operationeel verantwoordelijke bij een zeugenhouderij. Vervolgens was ze bij Tellus Focus verantwoordelijk voor logistiek en back office.

  Marina neemt de taken over van interim-manager Luuk Heuvelink die zich zal gaan richten op projecten bij VSM.

  Marina: “Deze aanstelling komt voor mij op het juiste moment. We hebben in de afgelopen maanden bij ELDA de fundamenten gebouwd op het gebied van onze EGAM management software en MPR, om zo geitenhouders nog beter van dienst te kunnen zijn. Ik heb vertrouwen in de toekomst van ELDA en kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan de volgende stap in de ontwikkeling van ELDA.”

  ELDA investeert in de bouw van de volgende versie van het EGAM-systeem, dat Agrolink en het huidige EGAM-systeem verder gaat verbeteren. Het is een online-systeem, waarbij de klant overal toegang heeft en minder afhankelijk is van hardware. De nieuwe versie ondersteunt de geitenhouder nog meer bij het maken van managementbeslissingen en bij het voldoen aan alle wet- en regelgeving.

  De nieuwe EGAM versie zal in de loop van 2023 uitgerold gaan worden. Hiernaast ligt de focus van ELDA op het verder uitbouwen van de MPR voor geiten. Deze dienst maakt de productiegegevens van iedere individuele geit inzichtelijk.

  Als gevolg hiervan neemt ELDA afscheid van RMO-dataverwerking en het maken van melkgeldafrekeningen, deze producten zijn minder populair dan de EGAM- en MPR-systemen. Het heroriënteren van haar inspanningen om de volgende versie van EGAM en MPR op de markt te brengen, zal een positieve impact voor boeren hebben. In de tussentijd werkt ELDA eraan om ervoor te zorgen dat de stopzetting zo min mogelijk impact heeft.

  FarmTrace is enthousiast over de toekomst van dochteronderneming ELDA. CEO Chris van den Berg: “We zien veel potentie in de geitensector en met ELDA spelen we een belangrijke rol in deze sector. We hopen samen met onze klanten verbeteringen te kunnen doorvoeren en onze positie verder uit te bouwen. ELDA past met haar nieuwe focus naadloos in de strategie van de gehele FarmTrace groep.”

  Vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen worden gesteld aan Luuk Heuvelink via Luuk@Farmtrace.com
  Zoeken